Милиардерът Илон Мъск е дарил общо 119 милиона долара в подкрепа на

...
Милиардерът Илон Мъск е дарил общо 119 милиона долара в подкрепа на
Коментари Харесай

Мъск е дарил общо 119 милиона долара за кампанията на Доналд Тръмп

Милиардерът Илон Мъск е дарил общо 119 милиона $ в поддръжка на акцията на претендента на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

През първата половина на октомври ръководителят на " Тесла " е превел 43,6 милиона $ на Комитета за политическо деяние " Америка " - организация за политически дейности, която той сътвори в поддръжка на президентската акция на Тръмп и която се концентрира главно върху победа в колебаещите се щати като Пенсилвания. 

В интервала от юли до края септември Мъск, който се появи на голям брой манифестации с Тръмп, е дарил към 75 милиона $. 

В същото време организацията продължава своята противоречива процедура да раздава по 1 милион $ всеки ден до изборите на 5 ноември на един регистриран гласоподавател. В сряда американски медии оповестиха, че министерството на правораздаването е предупредило Илон Мъск, че тази акция може да е в нарушаване на американското изборно законодателство.

Кампанията е ориентирана към гласоподаватели, които подпишат петиция. Петицията е за " свободата на словото и правото да притежаваш оръжие “ и може да я подпише единствено регистриран гласоподавател в един от седемте колебаещи се щата.

Според изборното законодателство на Съединени американски щати е нелегално да се заплащат пари на жители, с цел да гласоподават или да се записват за гласоподаване. Мъск твърди, че премията от 1 милион $ има за цел да притегли повече внимание към петицията и затова е законна. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР